Društvo podeželskih žena Tavžentroža Društvo podeželskih žena Tavžentroža Društvo podeželskih žena Tavžentroža

4.RAZSTAVA OCENJENEGA KRUHA ter 41.OBČNI ZBOR DRUŠTVA

11.12.2015

Društvo podeželskih žena TAVŽENTROŽA je februarja 2015 organiziralo že 4.ocenjevanje in razstavo kruha. Tokrat je bil ta dogodek v prostorih Galaksije Trebnje. Članice so v ocenitev prinesle vzorce kruha iz različnih vrst žit. Po društvenem pravilniku za ocenjevanje, je kruh opredeljen v 6 kategorij, in sicer: pšenični kruh, rženi kruh, kruh iz drugih krušnih žit, mešani kruh, kruh posebnih vrst in praznični kruh.


Od 47 različnih vzorcev, ki so jih v ocenjevanje prinesle članice društva, je kar 43 vzorcev ustrezalo kriterijem za priznanje (zlato, srebrno in bronasto). Med njimi je bilo največ kruha posebnih vrst, to je kruh s posebnimi lastnostmi, ki so mu dodane surovine kot so: mleko, razne maščobe, semena itd.

 

Navdušena je bila tudi strokovna komisija pod vodstvom Elizabete Vrščaj, ker je bilo veliko kruha pečenega v krušni peči. Ocenjevala je različne lastnosti kruhov – tako zunanji videz in samo obliko kruha kot tudi vonj in okus skorje in sredice.

.

Ocenjeni kruh so članice postavile na ogled na razstavi 21.2.2015 v prostorih Galaksije v Trebnjem.

 

Namen tovrstnega ocenjevanja je, da se članice preizkusijo v peki kruha. Tako sodelujejo tudi na državnem tekmovanju v peki kruha in pletenic. Ob vsem tem pa je ne nazadnje pomembno tudi druženje.

 

Podelitev priznanj za ocenjeni kruh je bila izvedena v sklopu 41.občnega zbora društva.


Galerija slik

 

Besedilo: Anica Maraž

Nazaj

© 2010 DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA - TAVŽENTROŽA. VSE PRAVICE PRIDRŽANE!
Nastavitev piškotkov