Krajevni odbor Trebelno

Pevke Tavžentrožce brez oddiha iz poletja v jesen in zimo

12.12.2015

Pevke DPŽ Tavžentroža Trebelno smo letošnje poletje in jesen preživele zelo delavno. Na gasilski akademiji, katere organizator je bil JKD Trebnje, smo se predstavile kar v dvojni vlogi. Na odru smo s petjem povezovale podelitev priznanj zaslužnim gasilcem, po končani prireditvi pa smo skupaj s članicami Tavžentrož K.O. Trebelno in K.O. Mokronog poskrbele, da nihče od prisotnih ni ostal lačen in žejen.


Ko je v septembru Mokronog gostil 15. Festival praženega krompirja, tudi nismo stale križem rok. Članice iz KO Mokronog smo se pridružile pražilcem. Po odzivih sodeč, je bil naš krompir med najboljšimi. Razumljivo, saj je bil potenstan po receptu naših babic, to je na svinjski masti z veliko popražene čebule in ocvirki.

Pevkam Tavžentrože Trebelno je bila letos zaupana Himna o praženem krompirju. Na odru smo v svojih nošah zablestele, posebno , ko smo zapele novo pesem, posvečeno prav temu festivalu v Mokronogu.  Besedilo in glasbo je samo za to priložnost napisala ga. Gabrijela Cedilnik.

November nam je prinesel nova doživetja. Gostovale smo v Ivančni gorici na koncertu Pesem združuje in povezuje. Povabile so nas članice pevskega zbora Harmonija. Pesem je v prijetnem vzdušju združila kar tri zbore. Poleg nas Tavžentrož s solistko Ivico Kocjan Anderlič, so se Harmoniji pridružili še pevci mešanega pevskega zbora iz Grosuplja, vsi pod skrbim vodstvom ge. Gabrijele. Za glasbeno spremljavo na harmoniki, je tudi tokrat poskrbel g. Primož Cedilnik, za klavirsko pa Urška Petek. Bilo je veličastno slišati petje iz tolikih grl. Navdušeno občinstvo smo morali zadovoljiti še s kratkim podaljškom. Po končanem koncertu smo  že dobivale nova povabila.

Tudi prireditev v Mokronogu z naslovom: Apel podobo svojo na ogled postavi, ni šel čisto mimo nas Tavžentrož. Upam, da smo prispevale kakšen kamenček v mozaiku kulture.

Zdaj pa je pred nami naš največji zalogaj na katerega se že intenzivno pripravljamo. To bo naš letos že sedmi božični koncert. Kot vsa leta doslej, bo tudi letos na božični dan, 25. decembra ob 18. uri v cerkvi Sv. Križa na Trebelnem. Poleg nas pevk, bodo nastopili nekateri vsakoletni gostje, domačini in učenci POŠ Trebelno. Ponovitev le tega pa bo v skrajšani obliki, 17 januarja ob 10 uri v cerkvi Sv. Tilna v Mokronogu.

Pridite, da skupaj doživimo lepoto božičnega časa.

 

V imenu Tavžentrož

Mimi Kos

 

 

Nazaj

KRAJEVNI ODBOR TREBELNO

predsednica Lojzka Sinur


Naslov: Drečji vrh 18

Pošta: 8231 Trebelno


GSM: 041 519 992

E-pošta: trebelno@tavzentroze.si


 
© 2010 DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA - TAVŽENTROŽA. VSE PRAVICE PRIDRŽANE!
Nastavitev piškotkov