Mokronog

Oddaja Dobro jutro v Mokronogu

15.03.2017

V petek 10. marca 2017 so v oddaji RTVS Dobro jutro sodelovale tudi članice DPŽ Tavžentroža KO Mokronog in KO Trebelno.


Pripravile so jedi, ki so primerne za spomladansko prebujanje, ki so jih pripravljali nekoč. Nekaj se jih je ohranilo še danes, predvsem solata z regrata in jaci, pa štruklji......

 

Predstavila so se tudi druga društva občine Mokronog-Trebelno. prav tako se je predstavilo nekaj kmetij s tega območja.

 

Več pa si lahko ogledate na linku -glej od 28.18 minute dalje:http://4d.rtvslo.si/arhiv/dobro-jutro/174459459

 

Tudi sicer so članice KO Mokronog in Trebelno zelo aktivne. V sklopu Pevskega zbora Tavžentrože vsaj dvakrat letno pripravijo koncert. Eden takih je bil božični koncert 2016. Vtise s koncerta nam je zaupala Marija Kos v spodnem zapisu.

 

Božično vzdušje na Trebelnem

Ko se  je umirjen božični dan prevesil v večer, je Trebelno oživelo. Ljudje so prihajali od blizu in daleč in kmalu je bila cerkev Sv. Križa nabito polna. Privabil jih je napovedan Božični koncert, ki smo  ga že osmo leto zapored pripravile Pevke DPŽ Tavžentrože z gosti.

V uri in pol dolgem programu se je zvrstil pisan repertoar božičnih pesmi. Obsegal je tako znane in ponarodele pesmi, kakršne lahko slišimo v tem času po vseh cerkvah, kot tudi, od nekoliko manj znanih, do zelo zahtevnih.

Poleg nas Tavžentrož, so skupaj z nami in kot solisti nastopili še: Matej Dragan, Špela Razdrh in Rok Kocjan. S Čateža pod Zaplazom pa je prišel v goste Moški pevski zbor Društva vinogradnikov.  Za vrhunec koncerta sta letos poskrbela operna pevca, Jernej Žagar, ki je seveda naš vsakoletni gost in Sonja  Šarić. Ko sta njuna mogočna glasova  ob glasbeni spremljavi Damjana Brcarja preplavila ves cerkveni prostor, nihče ni ostal ravnodušen. Navdušeni in razneženi so bili vsi, še tako zahtevni poslušalci, saj smo vsi skupaj pričarali res  pravo božično razpoloženje.

Zato se iskreno zahvaljujemo zborovodju Gorazdu Kermcu, ker nas je samo dva tedna pred koncertom vzel pod svojo taktirko, nas pripravil in vodil ter spremljal z instrumentom skozi ves koncert. Brez njega tega lepega dogodka ne bi mogle izvesti, ker je zaradi bolezni odstopila naša dosedanja zborovodkinja ga. Gabrijela Cedilnik. Zelo smo hvaležne tudi njej, ker nas je polnih sedem let strokovno usposabljala, potrpežljivo in z dobro voljo vodila skozi mnogo vaj in nastopov. Žal se je zdaj odločila, da nas zaradi preobremenjenosti zapušča. Želimo ji vse dobro in srečno naprej.

Veliko nam pomeni pozornost župana g. Antona Mavra, ker se vsako leto udeleži tega dogodka ter nam nameni nekaj vzpodbudnih besed. Tudi vsaka pohvalna beseda obiskovalcev nam daje nov zagon.

Da se božično razpoloženje ne bi prehitro razblinilo, so tudi letos poskrbeli vinogradniki in članice ter pevke Tavžentrože. Pogreli so nas s kuhanim vinom, čajem in sladkimi dobrotami. Še najbolj pa z dobrimi vtisi in željo, da se ta tradicija ohrani, saj tako vsi skupaj bogatimo ta prelepi trebevski kraj.

V imenu Tavžentrož,

Marija Kos

Nazaj

KRAJEVNI ODBOR MOKRONOG

predsednica Marija Kos


Naslov: Martinja vas pri Mokronogu 8

Pošta: 8230 Mokronog


GSM: 031 569 614

E-pošta: mokronog@tavzentroze.si


 
© 2010 DRUŠTVO PODEŽELSKIH ŽENA - TAVŽENTROŽA. VSE PRAVICE PRIDRŽANE!
Nastavitev piškotkov